Välkommen!

Anledning till att jag en gång bestämde mig för att starta en hemsida var Släktforskning, som varit mitt största fritidsintresse i mer än femtio år.

De sidor som handlar om det ämnet är jag tyvärr mest missbelåten med. Jag har inte lyckats lista ut hur jag får det rakt utan tabbar.

Jag var dessutom alltför okunnig och insåg långt senare att jag gjort fel, när jag i huvudsak infogat nya undersidor. Därför har jag plockat bort en del och sparat i datorn för att kunna hämta tillbaka senare. 

Det mesta är nu klart och jag jobbar vidare utan större brådska.

Vem är då jag?

Jag heter Ingrid Vikström och är född 1932 i byn Kvarterbo i Älghult i Småland.

Från att ha varit en egen socken och kommun, ingår Älghult numera i Uppvidinge.

Jag har i 48 år varit bosatt i min make Görans födelseby Måttsund, som ligger knappt två mil söder om Luleå. Vi har tre barn som alla sedan flera år är utflugna.

Jag tog småskollärarexamen i Växjö 1953. Då var mitt efternamn Richardsson. Samma sommar fick jag jobb på en barnkoloni i Måttsund. Det resulterade i att jag återkom till Norrbotten vintern därpå och har bott där sedan dess.

När jag blev pensionär efter höstterminen 1995 hade jag arbetat som lärare i 42 år inräknat viss tjänstledighet i samband med att våra barn kom till världen.

I november 2012 tog jag steget att flytta till Sundsvall där jag har dotter Katarina med sambon Bosse och deras barn och barnbarn. Också Göran blev tvungen att flytta. Han vistas sen september 2011 på demensboende på grund av Alzheimers sjukdom. I december 2012 kom han till Lindgården i Sundsvall.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Bodil Stefansson | Svar 08.01.2022 11:50

Kära Ingrid. Denna berättelse är något av det mest gripande och intressanta som jag läst om livet på 1800-talet och det handlar om "gamla vänner" från Attsjö!

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

08.01 | 11:50

Kära Ingrid. Denna berättelse är något av det mest gripande och intressanta som jag läst om livet på 1800-talet och det handlar om "gamla vänner" från Attsjö!

...
02.01 | 21:07

Det är inte ofta jag är inne på sidan och därför har jag inte lagt märke till din kommentar. Tack för berömmet! Jag ämnar möblera om och mycket återstår.

...
18.12 | 23:08

Spännande livsöde gällande Jonas Jonsson! Tänk vad man kan hitta när man kommer lite snett i sin egen forskning och kommer in på en kompis anor. Tack!

...
19.05 | 16:52

Hej! När du känner dig klar med städningen får du gärna komma hit och hugga i. Sådan mor sådan dotter, haha.

...
Du gillar den här sidan