Välkommen

Välkommen

Jag heter Ingrid Vikström och är född 1932 i Älghult i Småland. Jag har i 48 år varit bosatt i min make Görans födelseby Måttsund, som ligger knappt två mil söder om Luleå. Vi har tre barn som alla sedan flera år är utflugna och bor i Sundsvall, Norrköping och Molkom.

Jag tog småskollärarexamen i Växjö 1953. Då var mitt efternamn Richardsson. Samma sommar fick jag jobb på en barnkoloni i Måttsund. Det resulterade i att jag återkom till Norrbotten vintern därpå och har bott där sedan dess.

När jag blev pensionär efter höstterminen 1995 hade jag arbetat som lärare i 42 år inräknat viss tjänstledighet i samband med att våra barn kom till världen.

Ett av mina huvudintressen är släktforskning. Det började redan i mitten av 1960-talet, när jag deltog i en släktforskarcirkel. Då forskade jag först i Görans rötter, som helt håller sig inom Norrbotten. Under loven på somrarna var det min egen släkt i Småland som ägnades intresse. Efter pensioneringen tog det hela ordentlig fart, men då var det främst byaforskning som gällde. Många års jobb blev till sist en bok.

Se vidare under Måttsund!

I november 2012 tog jag steget att flytta till Sundsvall där jag har dotter Katarina och hennes barn och barnbarn. Också Göran blev tvungen att flytta. Han vistas sen september 2011 på demensboende på grund av Alzheimers sjukdom. I december 2012 kom han till Lindgården i Sundsvall.

Under flera år har jag skrivit ner vad jag minns från min barndom och ända till nutid. Jag har också lagt in foton vid texterna. Jag hoppas att mina barn, barnbarn och barnbarnsbarn ska läsa och tycka att Min historia är läsvärd.

Själv påminns jag om hur mycket som har förändrats under 80 år. Har utvecklingen under något århundrade från tidens begynnelse skett snabbare än just under 1900-talet? På gott och ont, får man kanske tillägga. Ibland går det nästan för fort. Ständigt får man byta apparater som telefoner, datorer, TV-apparater mm om man ska hänga med. Och behöver man verkligen så många sorter och märken av allting? Det brukar jag undra över när jag står och väljer i en livsmedelsaffär.

Nu har jag i alla fall börjat föra in delar av mina barndomsminnen på hemsidan. Jag måste tyvärr dela upp det på flera undersidor, annars fungerar det inte. Sidorna blir för fulla.

Se Min historia 1-5!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Jan-Erik Macklin | Svar 08.07.2021 12:08

Är duu den ingrid wiksrem som forskat efter Anders Macklin?

Jag har nu en del att delge dig i ämnet -jag är i så fall din Frände
Jan-Eiik Macklin !

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

29.07 | 16:30

Hej! Så trevligt! Maj-Britt minns jag mycket väl.
Kontakta mig gärna på mail. ingvik32@gmail.com

...
29.07 | 14:45

Hej Ingrid, Väldigt intressant läsning om Kvarterbo där min mamma Maj-Britt Jarl (dotter till Elin och Arvid Adamsson) växte upp. Jag vill gärna köpa boken.

...
08.07 | 12:08

Är duu den ingrid wiksrem som forskat efter Anders Macklin?

Jag har nu en del att delge dig i ämnet -jag är i så fall din Frände
Jan-Eiik Macklin !

...
19.05 | 16:52

Hej! När du känner dig klar med städningen får du gärna komma hit och hugga i. Sådan mor sådan dotter, haha.

...
Du gillar den här sidan